Vorige Artikel 19 van 297 Volgende

Arkocaps Curcuma

€ 10,75 (inclusief btw)

Beschrijving

 Curcuma

Gebruikt plantendeel
wortel

Te gebruiken bij:   

✓ colitis ulcerosa, ziekte van Crohn
✓ leverbeschadiging, alcoholmisbruik
✓ te hoog cholesterol, candida, witte vloed

Algemene beschrijving
Curcuma is een geneeskrachtig kruid dat ook wel geelwortel genoemd wordt. Curcuma wordt in de Aziatische keuken veel gebruikt om rijst geel te kleuren en is  een prima alternatief voor het veel duurdere saffraan. Uit de wortelstok wordt een gele kleurstof curcumine gewonnen die in Aziatische landen al honderden jaren voor medische doeleinden wordt ingezet.

Gunstig effect op cardiovasculair systeem
Curcumine vermindert de bloedplaatjesaggregatie (propvorming) en verlaagt het cholesterolgehalte door het bevorderen van de omzetting van cholesterol in galzuren.

Levervriendelijke wortel
Curcuma heeft gunstige effecten op de lever. Zo kan het een lever-beschadiging die veroorzaakt is door alcoholmisbruik reduceren en kan het zelfs het leverweefsel regenereren.

Candida en witte vloed
Een gist die vaak bij de mens wordt aangetroffen is Candida albicans. Deze gist is bij vrijwel iedereen aanwezig als een normale bewoner van de huid, de mond, de darm en de vagina en vormt met de daar aanwezige bacteriën een zeker evenwicht. Als de balans in de darmen verstoord wordt door langdurige stress, antibioticagebruik, cortison preparaten etc. heeft candida de eigenschap om zich te veranderen in een schimmel. Curcuma beschikt over anti-schimmeleigenschappen en kan om die reden prima worden ingezet tegen candida en witte vloed.

Niet te gebruiken bij

  • galstenen

GEBRUIKSAANWIJZING: ‘s Morgens 2 capsules tegelijkertijd tijdens de maaltijd met voldoende water innemen.
SAMENSTELLING: Elke capsule bevat 280 mg Curcuma wortelstok poeder, 54 mg wortelstok extract, 51,5 mg Curcumines, 8 mg Zwarte Peper extract en 7,6 mg Piperine.
BIJZONDERHEDEN: Het omhulsel van de Arkocaps Curcuma capsules is van plantaardige oorsprong. Deze capsules bevatten alle actieve natuurlijke bestanddelen van de wortelstok, zonder enige toevoegingen van gist, suiker, conserveermiddelen, kleur- en smaakstoffen. Glutenvrij.

COMBINATIE MET ANDERE MIDDELEN

Vraag advies aan uw arts of apotheker als u gelijktijdig bloedverdunners inneemt.

 

Heb je vragen?
Neem contact met ons op óf bezoek onze gezellige winkel in hartje Amersfoort. Hoe dan ook, wij voorzien u graag van goed advies.

Telefoon: 033-4612062
E-mail: amersfoort@kruidje.info

© 2020 - 2024 Kruidje-Roer-Me-Niet | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel