Artikel 34 van 59

Mattisson Amandelmeel Bio (300 gr.)

€ 9,95 (inclusief btw)

Beschrijving

Groei van amandelen

Amandelen groeien aan amandelbomen. Ze beginnen als een bloemetje en groeien vandaar uit tot een complete vrucht. Om daar te komen zijn de amandelbomen van december tot februari in ‘winterslaap’. In deze periode zijn de bomen aan het herstellen en worden ze voorbereid op de volgende oogst. Tijdens deze periode krijgen de amandelbomen al knoppen. Vanaf januari wordt het weer warmer, waardoor de knoppen sneller beginnen te groeien. De amandelbomen komen in februari tot bloei. De periode daarna is heel belangrijk. De vorst moet volledig uitblijven, de temperatuur moet mild zijn (12 tot 15 graden) en het liefst regent het zo weinig mogelijk. Onder deze omstandigheden kunnen de bijen de amandelbomen het best bevruchten. De bloem groeit na de bevruchting uit tot een zachte grijs-groene vrucht die in juli volledig is volgroeid. De schil van de amandelvrucht begint harder te worden en zal uiteindelijk openbarsten. In de periode tussen juli en oktober splijt de vrucht steeds verder open om de amandel te kunnen drogen. De noot splitst zich uiteindelijk volledig af van de vrucht en kort voor de oogst opent de schil zich volledig.

Noten zijn gezond

Na onderzoek is gebleken dat het consumeren van een handje vol amandelen per dag helpt om een gezond cholesterol gehalte te behouden in het bloed* en de gezondheid van het hart te bevorderen*. Daarnaast hebben amandelen nog vele andere voordelen. Amandelen zijn een rijke bron van Vitamine E dat bijdraagt tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.* Amandelen zijn zeer rijk aan Magnesium dat een goede psychologische functie ondersteunt.* Amandelen zijn een bron van Koper dat een normale glucose en cholesterol stofwisseling ondersteunt* en zijn een bron van eiwitten, die helpen bij het herstel na fysieke inspanning.* Onze amandelen komen uit Europa.

Gebruik en bewaren

Amandelmeel is heerlijk in smoothies of bak producten. Vervang bijvoorbeeld 20% van het meel (in cake, gebak of brood) door amandelmeel. Amandelmeel is van nature zoet van smaak dus u kunt ook minder suiker gebruiken. Maak zelf amandelspijs door ongeveer 20% suiker en een heel klein beetje water toe te voegen. Donker, afgesloten en koel bewaren.

Ingrediënten

100% Amandelen gemalen biologisch.

Voedingswaarde per 100 g

Energie 2407 kJ / 575 kcal 
Vet 54 g 
waarvan verzadigd 4.9 g 
Koolhydraten (per 100gram) 9 g 
waarvan suikers 4.6 g 
Vezels 11 g 
Eiwitten (per 100 g) 20 g 
Zout 0.9 g 

Heb je vragen?
Neem contact met ons op óf bezoek onze gezellige winkel in hartje Amersfoort. Hoe dan ook, wij voorzien u graag van goed advies.

Telefoon: 033-4612062
E-mail: amersfoort@kruidje.info

© 2020 - 2024 Kruidje-Roer-Me-Niet | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel